Zwemles kinderen met een speciale eigenschap (beperking)

Ieder kind is uniek!

Op dinsdagavond zwemmen onze "zeesterren"! Wij van Sportcentrum Vliegende Vaart kijken liever naar de mogelijkheden van een kind dan naar de beperkingen ervan. Onze lesmethode is gericht op het individuele kind. Waardoor we voor ieder kind een persoonlijk lesplan kunnen opstellen met de daarbij behoorde les- en einddoelen.

Voor wie?

Alle kinderen met een speciale eigenschap (minimum leeftijd 6 jaar). Hieronder verstaan we de kinderen die één op één begeleiding nodig hebben en vaak een lichamelijke-, geestelijke-, visuele- of audiobeperking hebben. De zwemonderwijzers zijn allen bevoegd om les te geven aan kinderen van deze doelgroep.

De lessen

In het water ben je minder zwaar en beweeg je gemakkelijker. Water is bij uitstek geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand om te leren zich te bewegen, evenwichtsgevoel te ontwikkelen en te leren zwemmen.
De lessen worden gegeven in het warme (30 graden C.) instructiebad. Ook staat de beweegbare bodem zo ingesteld dat iedereen in het begin van het zwembad kan staan. Bij deze lessen is het de bedoeling dat er maximaal 1 begeleider mee zwemt.

Doelstelling van de lessen
  • Het vrij en veilig voelen in het water
  • Het zelfstandig bewegen in het water
  • Het halen van een eventueel zwemdiploma of zwemcertificaat
Lestijden

Dinsdag 18:00 - 18:30 uur (begin niveau), 18.30 - 19.00 uur (gevorderd niveau)

Opgeven

Neem voor meer informatie of opgave contact met ons op. Tel: 0115 - 455870