Aqua Fit

Aqua Fit is een speciale bewegingsles waarin een programma wordt aangeboden met bewegingsvormen en oefeningen gericht op de volgende gewrichten: schouders, heupen, knieën, nek en rug. Iedereen kan hier op zijn eigen tempo aan deelnemen. Dit heeft als groot voordeel dat mensen tot op zeer hoge leeftijd onder begeleiding kunnen bewegen in water.
Aqua Fit is lekker bewegen in verwarmd water van ± 30°C. Er wordt gewerkt met verschillende materialen ondersteund door muziek. U hoeft niet te kunnen zwemmen want er wordt gewerkt in een waterdiepte van 1.20 tot 1.35 m.

 

Waarom?

Sporten in water heeft veel voordelen, door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting in de wervelkolom en gewrichten minimaal. Waardoor kans op blessures heel klein is. Bewegen en in beweging blijven is erg belangrijk voor de gezondheid. Met Aqua Fit kunt u onder deskundige begeleiding werken aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht voor een goede toekomst.

 

Voor wie?

Iedereen kan deelnemen aan een les Aqua-fit

Tijden
  • Maandagmiddag 13.45 tot 14.30 uur
  • Woensdagochtend 10.00 tot 10.45 uur
  • Vrijdagochtend 10.00 tot 10.45 uur

Voor en na de training is er de mogelijkheid om een kwartier in en uit te zwemmen in het instructiebad.

Kosten

Kijk voor de meest actuele tarieven bij de tarieven van het recreatief zwemmen.

* Bij aanschaf van een meerbadenkaart wordt eenmalig € 7.50 paskosten, incl.€ 5.00 borg,  in rekening gebracht. De meerbadenkaarten zijn 1 jaar na aanschaf geldig. Er wordt geen restitutie verleend op meerbadenkaarten.