Elke Stap Telt

In 10 weken uw conditie verbeteren. Met verschillende startniveaus van beginner tot meer geoefende wandelaar.

Elke stap telt, een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Een stappenteller op je smartphone, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma 'Elke stap telt' voor 55-plussers.

Programma

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van 'Elke stap telt'. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Wandeltest

Bij de eerste wandelbijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. 

Gezellig wandelen in groepsverband

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Informatiebijeenkomst in Terneuzen en Hoek

Op maandag 11 maart om 13.30 uur is er een infomatiebijeenkomst over het project in Sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen. Na de informatiebijeenkomst nemen wij een wandeltest af en aan de hand van de resultaten komt er een opbouwplan uit.
Op vrijdag 15 maart om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst over het project in de Lovenhoek in Hoek. Na de informatiebijeenkomst nemen wij een wandeltest af en aan de hand van de resultaten komt er een opbouwplan uit.

Wil je bij de informatiebijeenkomst en start van het project zijn geef dan je voor- en achternaam door aan sportpunt@terneuzen.nl.  Zowel niet-actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen.

Kosten

De kosten van het tien weekse wandelprogramma zijn €15. Hiervoor krijg je een persoonlijk wandelprogramma en wekelijkse begeleiding van een medewerker van SportPunt. Na een wandeling kun je een kopje koffie of thee drinken. Het kopje koffie of thee kost €1.

Planning wandelprogramma Terneuzen en Hoek

Maandag 11 maart 13.30 uur informatiebijeenkomst in Sportcentrum Vliegende Vaart. Na de informatie nemen wij de wandeltest af. We delen het persoonlijk wandelprogramma aan het einde van de bijeenkomst uit.
Maandag 18 maart 13.30 uur iedere maandag tot en met maandag 13 mei een gezamelijke wandeling van 13.30 - 14.30 uur in Terneuzen.

 

Vrijdag 15 maart 10.00 uur informatiebijeenkomst in de Lovenhoek in Hoek. Na de informatie nemen wij de wandeltest af. We delen het persoonlijk wandelprogramma aan het einde van de bijeenkomst uit.
Vrijdag 22 maart 10.00 uur iedere vrijdag tot en met vrijdag 17 mei een gezamelijke wandeling van 10.00 - 11.00 uur in Hoek.