Elke Stap Telt

In 10 weken uw conditie verbeteren. Met verschillende startniveaus van beginner tot meer geoefende wandelaar.

Elke stap telt, een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma 'Elke stap telt'.

Programma

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van 'Elke stap telt'. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Wandeltest

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma. 

Gezellig wandelen in groepsverband

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisslen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Informatiebijeenkomst in Zaamslag

Op donderdag 22 september om 10.00 uur is er een infomatiebijeenkomst over het project in multifunctioneel centrum het Stropievat in Zaamslag. Daar kun je aanmelden voor deelname aan 'Elke stap telt'. Wil je bij de informatiebijeenkomst zijn geef dan je voor- en achternaam door aan sportpunt@terneuzen.nl.  Zowel niet-actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen.

Kosten

De kosten van het tien weekse wandelprogramma zijn €25. Hiervoor krijg je een persoonlijk wandelprogramma en een stappenteller. Na een wandeling kun je een kopje koffie of thee drinken. Het kopje koffie of thee kost €0.50

Planning wandelprogramma Zaamslag

Donderdag 22 september 10.00 uur informatiebijeenkomst multifunctioneel centrum het Stropievat

Donderdag 29 september 10.00 uur afname wandeltest, uitdelen stappentellers en persoonlijk wandelprogramma

Hierna iedere donderdag tot en met donderdag 8 december een gezamelijke wandeling van 10.00-11.00 uur in Zaamslag

 

 

 

Hondenspeelweide Zaamslag

In samenwerking met deze stichting organiseren wij dit project. Dat betekent dat het mogelijk is om samen met je hond mee te doen aan 'Elke Stap Telt'. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen wij hier meer over.